geum
By
7 years ago
  • osssz:

Rákospalota Városközpont II.

Koncepciónk kialakításánál alapvetőnek tartottuk a zöld karakter megtartását.

helyszín: Budapest, XV. kerület
tervezés: 2012. január
építész tervező: Hetedik Műterem Kft.

Koncepciónk kialakításánál alapvetőnek tartottuk a zöld karakter megtartását. Fontosnak érezzük ugyanakkor a funkcionális kihasználtság növelését, ami által a zöldfelületek értéke kézzelfoghatóbbá válik és jelentőségük tudatosul a használók, a helyi lakosság körében. A városi zöldfelületek „létalapja”, hogy gazdára találjanak, a környezetükben élők, a használók (vagy a zöldfelületen csak áthaladók) értéket lássanak bennük és rendezettségük fenntartását, fennmaradásukat saját céljuknak is tekintsék.
A városközpont zöldfelületei jelenleg különböző kihasználtságúak, állapotuk, növényállományuk minősége eltérő, kialakításuk különböző karakterű. A javaslatunkban szereplő építészeti környezethez igazodóan és az eltérő zöldfelületi funkcióknak megfelelően indokoltnak tartjuk a zöldfelületek közötti különbözőség fenntartását. Ugyanakkor fontosnak érezzük egyfajta karakterbeli rokonság létrehozását, ami ezen zöldfelületek „városközpontiság”-ának ismertetőjegyévé válhat.
(Építész: Szabó Levente, Dvorzsák Jessica, Kohut Dávid, Páll András, Simon Orsolya | Látványterv: Páll András Közlekedéstervező: Rhorer Ádám)

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…