geum
By
7 years ago
  • osssz:

Rákospalota Városközpont I.

Célunk, hogy a jelenleg átközlekedésre használt park vonzó célponttá váljon a lakók számára.

helyszín: Budapest, XV. kerület
tervezés: 2012. január
építész tervező: Gyüre Építésziroda Kft.
ötletpályázat, megosztott III. díj


Karácsony Benő park és környéke.
Célunk, hogy a jelenleg átközlekedésre használt park vonzó célponttá váljon a lakók számára. Ennek érdekében a park szívében egy nyitott, oldalfalakkal határolt „játszóházat” és egy jelentős méretű vízmedencét terveztünk, amely a víz leeresztésével, akár megtartásával szabadtéri színpad felállítására is lehetőséget nyújt. A parkot a felüljáró felől erőteljes zaj és porvédő „erdősáv” telepítésével védjük.
Plébániatemplom és Stadion környéke
Fontos szempont az egybeláthatóság, minden irányból való átjárhatóság, és hogy az intenzív használat élő városi terekké alakítsa a közterületeket. A terek és sétányok játékos köztéri berendezésekkel gazdagodnak (nemcsak) a gyerekek örömére. Ezek az esztétikus megjelenésű, magas minőségű eszközök átmenetet képeznek az utcabútorok és a játszóeszközök között. A plébániatemplom és az új múzeumépület közötti nyílt tér szolgál helyi rendezvények, vásárok megtartására.
(Közlekedéstervező: Rhorer Ádám, Építész munkatársak és látványterv: Ölbey Zoltán, Sebő Zoltán)

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…