Zeneakadémia

Zeneakadémia előtti térrész. A Liszt Ferenc tér e hangsúlyos pontja a tervezett forgalomtechnikai változtatások révén méltó környezetévé vált a Zeneakadémia épületének.

helyszín: Budapest VI., Liszt Ferenc tér
tervezés: 2012-2013
kivitelezés: 2013


A Liszt Ferenc tér e hangsúlyos pontja a tervezett forgalomtechnikai változtatások révén méltó környezetévé vált a Zeneakadémia épületének. Az átalakítás lehetővé tette, hogy a gyalogos használatúvá vált terület egy szerethető, élhető és nem csak nevében, hanem a valós használatban is TÉR lehessen. Az alapkoncepció, hogy a Zeneakadémia előtt egy az épület homlokzati osztásához igazodó olyan szőnyegszerű díszburkolat jöjjön létre, ami kiemeli a térrész jelentőségét, az épület dominanciáját. Ennek érdekében a növényzetet mindössze a déli homlokzatok elé ültetett nagy lombkoronát nevelő platánfák alkotják, amik a nyári hónapokban kedvező mikroklimatikus hatással bírnak, ugyanakkor lehetővé teszik szabadtéri rendezvények lebonyolítását.
A déli térfal előtt, és a Dohnányi Ernő utca végében a Liszt Ferenc tér egyéb területein alkalmazott térburkolat jelenik meg, megőrizve a már korábban kialakított területekkel való egységet.
(Forgalomtechnika: Frikker Gizella, Wettstein Miklós, Közmű tervek: Tiszai József, Elektromos tervek:)

 

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…