Az engedélyezési és tender tervek szakági munkarészeit szintén az s73 Kft., Mohácsi Sándor, Gyüre Borbála és Radics Mónika tervezők készítették.

helyszín: Mátraverebély
tervezés: 2012-2013
kivitelezés: 2014-2015
építész tervező: LINT Kft.


A szentkúti Szűz Mária kegyhely Magyarország egyik legfontosabb, évente százezrek által felkeresett zarándokhelye. A Szent Kútról és vizének csodás gyógyító erejéről szóló lengendák Szent László király koráig nyúlnak vissza. A XVIII. században épült a ciszterek, majd a ferencesek által lakott rendház és templom. 1950-től 1989-ig szociális otthon működött a kolostorban. A visszatérő ferencesek azóta újrateremtették a zarándoklatok hagyományát. Egyre komolyabb feladat az évről-évre növekvő számú zarándokokat megfelelő és méltó kiszolgálásban, elhelyezésben részesíteni. A ferences szerzetesek nagyszabású fejlesztést határoztak el, amely épületfelújítások és új épületek építése mellett a környezet átfogó rendezését is tartalmazta. A fejlesztés egyik jelentős programeleme a zarándokok gyülekező és felvonulási terének, a szabadtéri misézőhelynek és a Kút környékének rendezése. További programelemek: zarándokház előterének és az ún. almáskertnek a rendezése, valamint a zarándokközpont új kapuját képező fogadóépület-foagdótér együttes kialakítása.

A Pannonhalmi Főapátság évről-évre rendez időszakos kiállításokat, melyet a látogatók Szent Benedek napjától.

A két ütemben épülő irodaház földszinti passzázsaiban és átrium udvarán közhasználatra átadott szabadterek létesülnek.

A tájépítészeti tervezési feladatot az óvoda és bölcsőde játszókertjeinek kialakítása, valamint a telek közhasználatra átadott részének zöldfelületi rendezése jekentette.

Kőfejtő turisztikai célú fejlesztése

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…