Blog

A szakmai zsűri a GEUM pályázatát értékelte a legmagasabbra, és nekik ítélték az 1.000.000 Ft pénzjutalommal járó rangos szakmai díjat.

2016 április 26-án a tájépítészeti születésnapján mintegy 150 fős közönség előtt ünnepelte a magyar tájépítész szakma saját kiválóságait a FUGA Budapesti Építészeti Központban a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat keretében. Az idén ötödik alkalommal megrendezett díjátadó gálán a 18 jelöltből döntőbe került Dobos Sára (Élettér Bt), a Gardenworks csapata (Kuhn András és Tarcsányi Judit), a Geum Műterem (Csontos Csenge †, Gyüre Borbála, Lád Gergely), Szabadics Anita (Forster Központ) és Wallner Krisztina (Tilia Bt) mérkőztek meg egymással.

Az ÉV TÁJÉPÍTÉSZE DÍJÉRT versengő 5 finalistát Götz Eszter (szabadúszó újságíró), Pásztor Erika Katalina (az epiteszforum.hu főszerkesztője), Ránki Júlia (rádiós szerkesztő-műsorvezető, Tilos Rádió), Szalai Anna (a Népszabadság újságírója) és Zsuppán András (a Heti Válasz szakújságírója) laudálta a szakmai zsűri, valamint az érdeklődő közönség előtt. Az elnöki különdíjas - a 22 év után Magyarországról távozó - Kristin Faurest lett kiemelkedő szakmai közéleti munkájáért.

A szakmai zsűri a GEUM pályázatát értékelte a legmagasabbra, és nekik ítélték az 1.000.000 Ft pénzjutalommal járó rangos szakmai díjat. A GEUM munkái éppen a visszafogottságukkal, minimalizmusukkal, tolakodásmentességükkel nyerték el a zsűri tetszését. Olyan alkotók, akik nem tolják előtérbe magukat, mégis csendes profizmussal teljesítenek. A munkáik végeredménye valamiféle letisztult természetesség, szerethető helyek, amelyek olyanok, mintha mindig is ott lettek volna, mindenféle beavatkozás nélkül. A soproni várkerület vagy a Mátraverebély-Szentkúti kegyhely megújítása, a Zeneakadémia előtti városi tér meggyógyítása, a Körtéri gomba belső „kertjének” sebkötözése fűződik a nevükhöz. Götz Eszter laudálásában azt mondta róluk: „Lággyá varázsolják a városszövet durvább, keményebb éleit, kellemes és egyszerű, mégis sugárzóan szép részleteket visznek a terekbe. Tereket gyógyítanak.”

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!